Vinarija Buntić

Obitelj Buntić početak ozbiljnog bavljenja podrumarstvom može smatrati 1921. godinu. Te godine je proizvedeno preko 10 000 litara vina, što je u to vrijeme značilo respektabilnu količinu i značaj podruma.

Obitelj Buntić početak ozbiljnog bavljenja podrumarstvom može smatrati 1921. godinu. Te godine je proizvedeno preko 10 000 litara vina, što je u to vrijeme značilo respektabilnu količinu i značaj podruma. U obitelji se i do tada proizvodilo vino kao i u cijeloj regiji.

Druga značajna godina je 1972., kada je prvi put registrirano kao zanimanje proizvodnja vina, kako je to bilo moguće u tom vremenu. Tada se počinje pakirati vino u staklene boce od 1 litra s etiketom Podruma Buntić.

Konačno 1994., registrirana je proizvodnja i ounjenje Žilavke i Blatine, kao vrhunskog zaštićenog proizvoda.

U Podrumu Buntić danas se proizvodi vrhunska Žilavka, Blatina, Rose i Blatina barrique, te razne vrste rakija i likera. Grožđe se koristi iz vlastitih vinograda, a dio dokupom od susjeda s područja mostarskog vinogorja. Vino se distribuira na tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Češke.

Vino Buntić je namijenjeno za vrhunske lokale koji raspoznaju i cijene kvalitetu proizvoda i adekvatno tome njeguju pristup tom vrhunskom proizvodu. Dalje, namijenjeno je pojedincima koji također cijene taj proizvod i konzumiraju ga prilikom raznih obiteljskih svečanosti i u krugu prijatelja. Mnogi ljudi prepoznaju kvalitetu, konzumirajući ga proteklih godina, pa se i u tisku znaju oglasiti pohvalama o vinima Buntić.

Današnja količina koja se proizvede u podrumima Buntić je cca 50 000 butelja. U proizvodnji sudjeluju tri generacije obitelji Buntić. Vinarija je smještena u Miletini, općina Ljubuški.

Shopping Cart